Mitä Loma-Hossa English Deutch Russian Tiedustelu Majoitus Milloin Missä Mitä ?

LOMA HOSSA

Ruhtinaallisen mukavat olot korpien keskellä. Ikikorpien lumous on totta täällä; huikeat harjumaastot, runsaat vesistöt - ympärillä erämaiden hiljaisuus. Hengität tasaisemmin, luonnon tahdissa. Olo on ruhtinaallinen. Saat voimaa ja virkistystä Hossan upeasta luonnosta.
Kanootti
Kumpuilevat vaelluspolut, melontareitit, mainiot marjametsät, kalavedet ja riistamaat kutsuvat. Valoisan kesäyön taika, talven lumiset metsät ja erätulien öiset tunnelmat. Ne kaikki odottavat täällä, Hossan maisemissa. Majoitut mukavasti joko pyöröhirsimökkiin tai Rajakartanon huoneistoihin. Mökeissä on keittiövarustus jääkaappeineen ja mikroaaltouuneineen, WC ja suihku. Mökkien terassilta aukeaa näköala järvelle. 
Neljä hirsimökkiä, joissa keittiövarustus mikroaaltouuneineen, TV, radio, takka, sauna, suihku, WC, oma uimaranta ja vene.
Lähistöltä löytyy viihtyisä ravintoloita, jotka tarjoavat maukkaita aterioita. Täysi- ja puolihoitolomia. Ateriapalveluita tilauksesta myös mökeille.

Hossan lähistöltä löytyy mielenkiintoista katsomista ja kokemistaHossan Värikallioilta löydät noin vuoden 2000 ennen ajanlaskumme alkua taideteoksia joita tuntematon taiteilija on jättänyt jälkeensä. Näinä päivinä 4000 vuotta myöhemmin on löytynyt hyviä jäljennösiä mm. t-paidoissa ja postikorteissa, mutta suosittelen tutustumaan alkuperäiseen. Se on aina aitoa.

Hossan kansallispuistosta löytyy erittäin kirkasvetisiä lampia, joissa voit katsoa laiturilta päästä veteen, sen mikä tekee poikkeuksen muihin Suomen vesiin niin Hossan näet myös lammen pohjan 6 metrin syvyydestä. Jos vaellus kävellen tai polkupyörällä kiinnostaa niin kansallispuiston alueella löytyy helppokulkuisia polkuja 90 kilometriä tulentekopaikoin ja laavuineen.

Kelkka

Julma-Ölkyn kanjonijärven veneretkellä näky on jylhä. Löytyy kalliota 50 metriä ylöspäin ja vettä 50 metriä alapäin.

Meillä eläviä suurpetoja ei välttämättä pääse näkemään patikka tai marjaretkellä, mutta jos aikaa on niin voit majoittua kameran kanssa yöksi Hossan Karhujen, Martinselkosen eräkeskuksen tai Arolan maatilan tarjoamaan katselukojuun - oppaan kanssa. Uni voi olla mielessä, Valitettavasti temmeltävät karvaturrit voivat pitää sen poissa. Jos aikataulu ei anna myöten viettää yötä luonnossa, niin Kuusamon Suurpetokeskuksessa pääset tutustumaan Sulon lemmikeihin päivänvalolla.

Hossassa on tietysti myös poroja ja usein niitä myös näkyy, mutta Hossan Poropuistossa pääset myös tutustumaan poroon monessa muodossa.

Raatteenportissa tulee historia vastaan äänin ja kuvin, kun vuonna 1939 Suomi ja Neuvostoliitto selvittelivät välejä. Olkoon tämä opiksi tuleville sukupolville että puhumalla ja keskustelemalla pääsee parempiin ratkaisuihin.

Mutta aina voi olla mökillä, kalastaa, tehdä nuotio ja paistaa ahvenia. Kuunnella yöttömän yön hiljaisuutta.